Samen verder begint bij gezamenlijke besluitvorming


14 september 2016 | Categorie: Freya, Ongewenst kinderloos | 3 reacties
Samen verder: een besluit dat je leven verandert

‘Heb je weleens spijt van je beslissing?’ vraagt een studente. Ze doelt op ons besluit om onze vruchtbaarheidsbehandelingen te staken. Want na acht iui-behandelingen en één ivf kozen wij heel bewust voor onze relatie. Wij gaan samen verder. Was dat een gemakkelijk besluit? Verrassend genoeg wel. Het was een weloverwogen keuze, genomen na een evaluatiegesprek… Lees meer »


‘Mag ik een tas koffie alstublieft?’


fascinerende dialecten, Limburgs, Brabants, Nederland, tas koffie

Dialecten? Ik houd ervan! Toegegeven, ik begrijp er soms helemaal niets van, maar het feit dat de Nederlandse taal zoveel lokale nuances kent, vind ik machtig mooi. Want wees nu eerlijk: heb jij enig idee wat ik serveer als we orten, loôk’ndeddel, of miemere eten? Waar ga ik zitten als ik in de prost plaatsneem? En… Lees meer »


Echte ‘lievde’ maakt mij sterk


25 oktober 2014 | Categorie: Freya, Ongewenst kinderloos | Geen reacties
Kinderloosheid, kinderloos, ongewenst kinderloos, Freya

Herken je dat? Dat je een belangrijk issue in je leven een comfortabele plek hebt gegeven, maar dat je soms BAM! uit het niets met je issue wordt geconfronteerd? En dat je je dan boos, verdrietig, machteloos of juist heel sterk voelt? Ik herken dat! Mijn issue is onze ongewenste kinderloosheid: een langgekoesterde wens die… Lees meer »


‘Onzekerheid is goed, dat houdt je scherp!’


18 september 2014 | Categorie: Zelfstandig ondernemen | Geen reacties
Onzekerheid bij ondernemers is goed, dat houd je scherp

Eind mei 2013 liep ik als ‘Koosje Werkloosje’ de Kamer van Koophandel binnen, om er even later als ‘directeur-grootaandeelhouder’ van @Inkt! weer naar buiten te lopen. Ik had een enorme berg bedwongen en keek trots terug op het pad dat ik had afgelegd: wát een machtig gevoel gaf me dat. Ik zp’er? Echt niet! Die… Lees meer »


Hart geraakt!


24 mei 2014 | Categorie: Persoonlijke ontwikkeling | 2 reacties

Wauw! Zo voelt het dus om écht contact te maken met iemand. Niet met een luidruchtige groet of fysieke aanraking, maar met rust, respect én een glimlach. Het komt aan; het raakt me rechtstreeks in mijn hart. Ik ben er zelfs even stil van. Het is woensdagavond, net na zevenen. Samen met ongeveer twaalf anderen… Lees meer »